2010 CCSC Southwestern Region Conference

Friday, March 26

Friday, March	1 20		
1:30 pm	Registration - Nelson Room		
2:00 pm (90 min)	Opening Session – Nelson Room Introduction: Dr. Myungsook Klassen,		
(66 111111)	2010 Conference Chair		
	Welcome:		
	Dr. Joan Griffin Dean, College of Arts and Sciences, Cal Lutheran		
	Keynote Address: Dr. Andrew Begel Microsoft Research		
	Three Things Every CS Educator Should Know About Their Students' Future Careers in Software Development		
3:30 pm	Paper Session – D9 Session Host: Ani Nahapetian	Tutorial – D14 Session Host: Stephanie E. August	
(60 min)	From Ada to Zuse: A European Travel-Study Course on Technology	Introduction to Computer Science using Alice 2.0	
	Kim Kihlstrom, Westmont College	Erik Amerikaner, Oak Park High School	
	EVOICES: A Website Supporting Outreach by Attracting Target Groups to Computer Science through Culturally Relevant Themes Diana Franklin, UC Santa Barbara		
4:30 pm	Break – D13		
(15 min)	Vendor display in D building Hallway		
4:45 pm	Paper Session – D9 Session Host: Kim Kihlstrom	Tutorial – D14 Session Host: Paul McQuesten	
(60 min)	College Student Views of Computer Science: Opinion Survey Anatole Ruslanov, SUNY Fredonia	Teaching Undergraduates to Analyze Systems in Multiple Domains Using Modeling and Simulation Exercises Michael Doherty University of the Pacific	
6:00 pm	Dinner – Nelson Room CCSC Southwestern Region business meeting: Nominations for Regional Representative and Secretary		
- 7:30	Candidates' statements		

2010 CCSC Southwestern Region Conference

Saturday morning, March 27

8:00 am	Registration – D building Hallway (entire day)		
0.00 am	Breakfast – D13		
9:00 am	Invited Presentation – Overton Hall	Session Host: Ani Nahapetian	
(75 min)	Dr. Paul Dourish University of California at Irvine Computational Thinking and Interdisciplinary Encounters		
10:15 am	Break – D13 Vendor displays in D building Hallway		
(15 min)	Student poster set-up in D8		
10:30 am	Paper Session – D9 Session Host: June Porto	Workshop – D14 Session Host: Tzu-Yi Chen	
(90 min)	The LINQ between XML and Databases: A Gentle Introduction Suzanne Dietrich, Arizona State University	Cooperative Learning for CS1 and Beyond: Making It Work for You Leland L. Beck and Alexander W. Chizhik, San Diego State University	
	Designing A College-Level PL/SQL Programming Course Penn Wu, Cypress College		
	Database Project as Source of Reinforcement and Discovery Stephanie E. August, Loyola Marymount University		

2010 CCSC Southwestern Region Conference

Saturday afternoon, March 27

12:00 n	Student Poster Session – D8		
(60 min)	Box Lunch pickup in D13		
1:00 pm	Paper Session – D9 Session Host: G. Michael Barnes	Paper – D14 Session Host: Mike Doherty	
(90 min)	Interdisciplinary Science of Design Curriculum Development Process: An Analysis of Faculty Evaluation Guy-Alain Amoussou, Humboldt State University Algorithm for Writing Efficient Recursive Functions in Assembly Languages Salam Salloum, Cal Poly, Pomona A Preliminary Comparative Analysis of Computer Architecture Courses Across the Nation's Top Schools Elodie V. Billionniere, Arizona State University	Logic Programming with Generalized Quantifiers Peter Gabrovsky, CSU Northridge Enhancement of Computer Science Introductory Courses with Mentored Pair Programming Strategy Jianchao Han, CSU Dominguez Hills Panel — D14 Teaching Methodology of Artificial Intelligence and Related Subjects: Meeting Industry's Needs Stephanie E. August Loyola Marymount University Jim Blythe University of Southern California Peter Gabrovsky CSU Northridge	
2:30 pm (15 min)	Break – D13 Vendor Displays in D building Hallway		
2:45 pm (75 min)	Invited presentation – Overton Hall Session Host: G. Michael Barnes Dr. Guy-Alain Amoussou NSF Program Officer, Undergraduate Education Seeking NSF Funding Opportunities		
4:00 pm (30 min)	Closing business – Overton Hall Election Announcements: Ani Nahapetian Student Poster Awards: Kim Kihlstrom		
(00 11111)	Adjourned.		
4:30 pm	Travel safely See you next year!		